afstandHet is niet ongewoon dat mensen op hun vakantie verliefd worden, de zogenoemde vakantieliefdes houden in veel gevallen echter geen stand. Maar er zijn verschillende stellen die proberen om een relatie te onderhouden op afstand en zij komen erachter dat dit niet altijd zo gemakkelijk is als soms wel eens gezegd wordt. Een relatie met iemand binnen Europa is over het algemeen beter te onderhouden dan een relatie met iemand die over de oceaan woont. Toch is het tegenwoordig veel gemakkelijker om een relatie op afstand te onderhouden, dat komt door middelen als internet waardoor je elkaar kunt zien en horen zonder dat dit enorm veel geld kost!

Daten op afstand

Tegenwoordig kan je ook op afstand gratis daten, dit door middelen als skype, zo kan je met je date spreken en hem of haar zien zonder dat het je enorm veel geld kost. Het elkaar kunnen zien en horen zonder dat er torenhoge telefoonrekeningen bijkomen is een enorm groot voordeel. Zeker wanneer je een relatie hebt binnen Europa omdat de vliegtickets en andere manieren om naar elkaar toe te reizen door het feit dat het contact weinig geld kost, dichterbij komt. Er gaat natuurlijk niets boven een echte knuffel tegenover een knuffel via skype. Binnen Europa zijn er goede middelen van transport en is de infrastructuur dusdanig goed dat er weinig problemen zijn om elkaar te kunnen bezoeken. Of dit nu met het vliegtuig, de trein of zelfs met de auto is. Niets is zo goed als elkaar weer in de armen kunnen vallen na een aantal weken of zelfs maanden zonder elkaar te hebben moeten doorbrengen. Op zo een moment kom je er pas achter hoe zwaar het is om je leven op te houden en tegelijkertijd om te gaan met een relatie op afstand. Want je kunt niet elke avond tegen elkaar aankruipen op de bank.

Europa

Binnen Europa heeft een lange afstandsrelatie vaak een kans van slagen, ook omdat in veel gevallen de cultuur verschillen niet enorm groot zullen zijn. Er zijn altijd verschillen, maar deze zullen niet zo groot zijn als het emigreren naar een land in donker Afrika om een ander voorbeeld te noemen. Daarmee overigens niet gezegd dat het onmogelijk is om een lange afstandsrelatie te laten slagen met iemand die in donker Afrika woont. Een ding is zeker, een relatie op afstand is niet altijd even gemakkelijk en wanneer je in een lange afstandsrelatie zit? Kan ik je alleen maar heel veel succes en geluk wensen! Mocht er een besluit genomen worden over emigratie of anderzijds het samen zijn kan dit frictie opleveren hoe lang jullie ook al ´samen´ zijn. Toch moet je afgaan op je gevoel je kunt soms de mooiste dingen in je leven mislopen door niet gewoon te doen en wees eerlijk je kunt altijd nog terugkeren naar huis.